تجربه ترس در حین معامله گری طبیعی است، اما میتواند مانع استفاده از نوسانات خوب بازار برای سودآوری مستمر شود.
ترس به عنوان یک مکانیسم اصلی بقا در نظر گرفته می شود. بدون ترس، ما نمی توانیم خطر را تشخیص دهیم و به درستی واکنش نشان دهیم.
مشکل ترس زمانی پیش میآید که اجازه میدهیم درد از دست دادن پول، ما را از تصمیمگیری بترساند که این عمل برخلاف عادتهای خوب معاملاتی و برنامه معاملاتی از پیش تعیینشده هست.
عدم اعتماد به نفس در نتیجه یک رشته زیان های پشت سر هم باعث شود که برنامه معاملاتی خود را نیز رها کنید. ترس از شکست میتواند انجام یک معامله را برای شما دشوارتر کند، حتی زمانی که ستاپ معتبری را میبینید.
عدم اعتماد به نفس ممکن است خود را به روش های دیگری نیز نشان دهد، مانند بستن یک معامله سودده زودتر از زمان خودش، زیرا میترسید سود از دست برود.
جدای از مضطرب بودن برای زیان های احتمالی، ترس از موفقیت به همان اندازه ترس از شکست برای برخی از معامله گران مضر است.
موفقیت، انتظارات بالاتری نیز به همراه دارد و باعث می شود که به خود فشار بیاورد تا عملکرد بهتری نسبت به دفعه قبل داشته باشد. برای برخی از افراد، همین موضوع هم ترسناک هست و باعث ثابت ماندن و چسبیدن به دست آوردهای قبلی خود می شود، بدون اینکه به فکر پیشرفت باشند.
اگر تا به حال این شانس را از دست داده اید که معامله ای را در ستاپی که با آن آشنا هستید انجام ندهید و بعداً خود را به خاطر عدم انجام تریدهای که می توانستند سودده باشند ملامت کنید، پس می دانید که در مورد چه چیزی صحبت می کنیم!
نوع دیگری از ترس معاملاتی که ممکن است تجربه کرده باشید، ترس از دست دادن موقعیت یا FOMO است. این نوع ترس میتواند شما را در زمانهای نامناسب به سمت ورودهای نامناسب سوق دهد، درست زمانی که بازار قبلاً حرکت خود را زده و الان دیگر زمان مناسب آن معامله نیست، این عمل همان چیزی است که به آن تعقیب گذشته از دست رفته بازار می گویند.
برای مقابله با این ترسها در وهله اول شما باید همیشه متوجه خود باشید، یعنی از خودتان آگاهی داشته باشید و بعد منبع ترس خود را شناسایی کنید، سپس شروع به اصلاح و ایجاد تغییرات لازم در فرآیند معاملاتی خود باشید تا با مدیریت این ترس ها، بتوانید جلوی عکس العمل های اشتباه در حین معامله گری را بگیرید. به این ترتیب از ترس خود برای رشد و بهبود برنامه معاملاتی خود استفاده کرده اید.