مانند بسیاری از کسب و کارها با بازده بالا، معامله گری میتواند فشار و استرس زیادی را به همراه داشته باشد.
در اینجا برخی از ریشه های رایج اضطراب معاملاتی و نحوه رفع آنها بحث میکنیم.
1. انتظارات غیر واقعی
بیشتر معاملهگران تازهکار طعمه این تبلیغات میشوند که یک نفر به ظاهر تریدر خوش هیکل در یک پنتهاوس زندگی میکند، یک ماشین سوپر اسپرت دارد و دسته دسته دلار سمت شما پرت میکند.
واقعیت این است که، این ها فقط میخواهند نشان دهند من پول دارم شما هم مثل من تریدر باشید پولدار می شوید و فقط ظاهر سازی هست، سال ها یا حتی دهه ها طول می کشد تا کار را درست انجام دهید و آن درآمد خوب را از بازارهای مالی کسب کنید. تازه اگر وسط کار تسلیم نشوید.
البته مفهوم “موفقیت” نسبی است، یک تریدر واقع بین ممکن است در شرایطی به اندازه کافی راضی باشد که انتظارات مثبت یا بازدهی مستمر را در بلندمدت هدف قرار دهد و با طی مسیر درست به آن برسد.
نکته اصلی این است که داشتن انتظارات غیرواقع بینانه، مانند رسیدن به سطح میلیاردری در کمتر از یک سال معامله گری، می تواند شما را با ناامیدی بزرگ رو به رو کند.
در عوض، اهداف معاملاتی معقول و چشم انداز واقع بینانه تر بر اساس مقدار زمان، تلاش، آموزش و سرمایه خود میتواند مسیر روشن تر و آینده مشخص تری را جلوی راه شما قرار دهد.
از مقایسه خود با معامله گران دیگر خودداری کنید و به ایجاد “فرآیند معاملاتی” خود متمرکز باشید که شرایط و محدودیت های شما را شامل شود.
2. عدم کنترل خود
اغلب اوقات معامله گران قادر به انجام تحلیل تکنیکال، بک تست و ترید در حساب دمو هستند و به اندازه کافی برای ایجاد یک استراتژی قوی نزدیک می شوند. ولی این پایبندی به برنامه معاملاتی هست که مشکل ساز می شود.
راستش چه کسی می تواند آنها را سرزنش کند؟ این درست هست زمانی که بازار حرکات بزرگی انجام می دهد، فراموش کردن قوانین و اصول بسیار وسوسه انگیز به نظر میرسد.
با این حال، این نوع تفکر می تواند دروازه ای برای طمع نامعقول و اورترید باشد. تسلیم شدن به “ترس از دست دادن موقعیتهای ترید” می تواند منجر به انجام چرخه ای از معاملات برنامه ریزی نشده و سپس زیان های متعدد و ناامیدی شود!
برای غلبه بر این موضوع، برخی از تریدرهای حرفه ای پیشنهاد می کنند که در اول کار فقط یک معامله خوب در روز انجام دهید کافی هست. این شما را مجبور میکند تا تمام استراتژی خود را مرور کنید و بهترین حالت ممکن را انتخاب کنید، و شما را تشویق میکند تا کنترل بیشتری بر خود داشته باشید و بتوانید آن تک معامله را در خلوت خود مرور کنید.
3. عدم اعتماد به نفس
در طرف مقابل، فقدان اعتماد به نفس نیز می تواند ریشه اضطراب بسیاری از تریدرها باشد.
معامله گران موفق کسانی هستند که می توانند به توانایی خود در خواندن بازارها و انجام معاملات بر حسب فرآیند معاملاتی خود اعتماد کنند.
وقتی سیگنالهای معاملاتی که به آنها تکیه میکنید دیگر وجود ندارند، چرا باید این ترید را کش بدید؟ چون فکر میکنید شاید قبلا اشتباه کردید و یا اگر شرایط ترید محیا نیست چرا باید وارد شد؟ چون به خود و استراتژی خود اعتماد ندارید.
هیچ اشکالی ندارد که در اول راه اعتماد بنفسی ندارید، خوب دارید وارد یک جهان ناشناخته می شوید! اما با گذشت زمان باید بتوانید مهارت ها و درک خود از این بازارها را توسعه دهید و مطمعن شوید راهی می روید درست هست.
با این اوصاف، فراموش نکنید که سلامت روانی خودتان را بررسی کنید و بهش آگاه باشید، بهتراست هر از چند گاهی یک نفس عمیق بکشید و افکار خودتان را موقع ترید بسنجید!